Idrettsfag

På idrettsfag møter du studieforberedende fag kombinert med praktisk idrettsfaglig opplæring. Her kan du kombinere enten toppidrett eller breddeidrett med teoretisk skolegang. Hverdagen byr på utfordringer og utvikling i egen idrett, turer og friluftsliv, idrettsarrangement og ekskursjoner. 

Hvorfor velge idrettsfag?

Du lærer

  • om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
  • teoretiske fag

Du bør være

  • interessert i helse og fysisk aktivitet
  • innstilt på trening hver dag, i og utenfor skoletiden
  • god i én eller flere idretter

Les mer om idrettsfag på vilbli.no

Hvorfor velge Jåttå?

Jåttå vgs har en stor idrettshall med det meste av utstyr, undervisnings- og grupperom. Hallen har bra styrkerom, danse-/spinning-/basistreningsrom, klatrevegg og en kiosk som drives av skolens elever. Idrettsanlegg i nærmiljøet benyttes også.

Idrettsfag på Jåttå tilbyr toppidrett fotball (og andre individuelle idretter), breddeidrett og friluftsliv.

De som har blitt tatt ut på kretslag eller landslag får ekstra poeng til studiet ved å fylle ut et eget søknadsskjema med vedlegg som dokumenterer nivå.

Gå til søknadsskjema for idrettsfag - tilleggspoeng ved å klikke på lenkeknappen nedenfor, eller last ned skjemaet via vilbli.no

 

Søke skoleplass

Første året - Vg1 

Du går på skolen i tre år, og du må ha både fellesfag og programfag i løpet av de tre årene. På Vg1 velger du hvilket fremmedspråk og hvilken type matematikk du vil ha. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 23 timer er fellesfag og 12 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

Andre året - Vg2

På Vg2 har du færre fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg1. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 18 timer er fellesfag og 17 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

Tredje året - Vg3

På Vg3 har du færre fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg2.

Det er 35 timer undervisning i uken, og 13 timer er fellesfag og 22 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

Veien videre

Du oppnår studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Det betyr at du kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. 

Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke, før du velger fag.  

Utdanningsprogrammet gir også grunnlag for å ta på seg trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett. 

Les mer om søknadsfrister og opptakskrav på samordnaopptak.no