Restaurant- og matfag

Er du interessert i mat og matproduksjon? Ønsker du å bli kokk, baker, konditor, pølsemaker eller servitør? Restaurant- og matfag er utdanningsprogrammet for deg som ønsker en fagutdanning innen matindustrien.

Hvorfor velge restaurant- og matfag?

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bær være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Hvorfor velge Jåttå?

Restaurant- og matfag på Jåttå vgs har topp moderne praksislokaler med det beste av utstyr - à la carte kjøkken- og produksjonslokaler, restaurant, bakeri og kjøttbod.

Skolen samarbeider med lokalt næringsliv, foreninger og lag, og har utvekslingsprogram med Frankrike og Danmark. I skolens egen lunsjrestaurant og delikatesseutsalg Jåttå mat & sånt, får elevene praktisk og realistisk opplæring.

Søke skoleplass

Første året - Vg1

Vg1 rekrutterer til 11 forskjellige yrkeskompetanser. Utdanningen til de fleste yrkene tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag.

Andre året - Vg2

Du fortsetter opplæringen innen utdanningsprogrammet du valgte på Vg1. På Vg2 velger du retning, og du kan velge mellom de programområdene som finnes på ditt valgte utdanningsprogram.   

Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag.

Tredje året - Vg3

Du blir normalt lærling og fortsetter opplæringen i en godkjent lærebedrift. Du blir lærling i det programområdet du valgte på Vg2. Læretiden er to år, og når du er ferdig med læretiden kan du ta fag- og svennebrev.

Bli lærling

Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg for å få studiekompetanse. Dette kan du gjøre etter at du har tatt fag- og svennebrev eller etter Vg2.

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.